camping omgeving weeribben

Omgeven door prachtige natuur

Camping "Tussen de Diepen" ligt op een unieke locatie geheel omringd door een prachtig natuurgebied. Het natuurreservaat "De Wieden", en het nationaal park "De Weerribben", met meertjes, poelen en vele kleine eilandjes. Totaal beslaan deze natuurgebieden ca. 15.000 hectare met zo'n 400 km vaarweg met vele meren en moerasgebieden. Liefhebbers van een schitterende rustgevende natuur met veel water zullen zich hier volledig op hun gemak voelen.

Rustgevende natuur

De Weerribben is een natuurgebied, gelegen in Noordwest Overijssel, in de buurt van Steenwijk (bekijk op de kaart). Het is een landschap waar water en riet overheersen. Samen met het naburig natuurreservaat De Wieden vormt het het belangrijkste moerasgebied van Noordwest Europa.

Het huidige landschap van de Weerribben is ontstaan door het afgraven van veen voor de turfwinning. Sporen daarvan zijn zowel in het landschap als in de naam van het gebied terug te vinden. Ribben zijn smalle stroken land waarop de uitgestoken turf te drogen werd gelegd en de weren zijn de uitgeveende delen, ook wet petgaten genoemd. Na de verveningsperiode werd de rietteelt bepalend voor het landschap.

De Weerribben is vanuit natuurwetenschappelijk oogpunt bijzonder waardevol, onder meer omdat  er verschillende stadia in de natuurlijke ontwikkeling van open water tot moerasbos voorkomen.
Hierdoor is een grote verscheidenheid aan milieutypen te vinden. We onderscheiden: open water, rietlanden, hooilanden en moerasbossen. Elk milieutype heeft een eigen vegetatie.

Zuiderzeestadje Blokzijl

Op steenworp afstand van de camping ligt het pittoreske Zuiderzeestadje Blokzijl.
Blokzijl is gesticht aan het eind van de zestiende eeuw en is gebouwd rond een ruime havenkolk.
Het levende monument Blokzijl bestaat voornamelijk uit koopmans huisjes waar zo'n 1250 mensen in wonen.
Bezienswaardigheden zijn onder andere de sluis waar zo'n 20.000 schepen per jaar passeren en natuurlijk de schitterende haven. Ook voor culinaire verwennerij kunt u terecht in Blokzijl.  Kortom Blokzijl is zeker een bezoekje waard.

Bekijk de plattegrond van de camping